Nepalietiški valgiai dažniausiai būna ne tokie aštrūs, kaip kad įprasta Azijos šalyse. Tradicinis patiekalas Nepale – daal bhaat – ryžiai ir lęšiai patiekiami su daržovių kariu ir marinuotomis daržovėmis. Neretai nepaliečiai daal bhaat valgo net du kartus per dieną – pietums ir vakarienei. Ne veltui „bhaat“ yra tapęs maisto sinonimu.
Nepale didelis maisto pasirinkimas vegetarams, kadangi išpažįstantys hinduizmą nepaliečiai nevalgo mėsos. Priešingai nei vietiniai nevarai, gyvenantys Katmandu slėnyje, kurie ją labai mėgsta. Jų valgiaraštį dažniausiai sudaro buivolų, ožkų ir šernų aštroki mėsos ir daržovių (ypač dažnai naudojami ridikai) patiekalai. Šalies sostinėje Katmandu gausu Tibeto ir Indijos virtuvių restoranų, kurių rasite ir kituose šalies miestuose. Terajai, gyvenantys Himalajų regione, dažnai gamina indiškus karius, duoną, užkandžius ir saldumynus. Na, o aukštuosiuose kalnuose siūlomas valgiaraštis ne toks įvairus – makaronų sriubos, bulvės ir pan.
Kokie vaisiai auga Nepale priklauso nuo sezono, tačiau visuomet rasite importuotų skanėstų iš Indijos. Jei svečiuositės Nepale vėlyvą rudenį ir žiemą – skanausite saldžiuosius mandarinus, papajas, obuolius kriaušes. Gegužės mėnuo dovanoja mango vaisius, o vasaros mėnesiais ragaukite ličius, arbūzus, ananasus...
Pagrindiniai nepalietiški desertai tai ryžių pudingas – khir ir tirštas jogurtas su cinamonu, razinomis ir riešutais.
Gaivieji gėrimai Nepale tikrai gaivinantys. Tai kokosų vanduo, lassi – saldaus jogurto gėrimas, sultys, spaustos iš šviežių vaisių. Norint šiltesnio, siūloma paragauti chiya – saldžios, juodos arbatos, pagardintos pienu, cinamonu, kardamonu ir gvazdikėliais.
Alkoholiniai gėrimai: miežių alus, arak – alkoholinis gėrimas iš bulvių, rakshi – skirtas drąsuoliams, kadangi tai itin stiprus distiliuotas ryžių vynas.
Neturistinėse vietose maistas labai pigus. Pavyzdžiui, paprastus pietus ir gėrimą nusipirksite už mažiau nei 100 rupijų. Toks pat patiekalas restorane Katmandu ar Pokaroje kainuotų apie 250 – 500 rupijų.
Pigiausiais gatvėse parduodamas maistas: avinžirnių miltuose kepti daržovių gabalėliai – pakoros, pupelių karis, indiški pyragėliai samosos, koldūnai – momo.