Dominikietišką kavą


Pirmieji kavos grūdai iš Martinikos salos į Espanjolos salą (Haitis) buvo atvežti ispanų 1735 metais. Augalas sėkmingai prigijo, o salos gyventojai pamėgo kvapnių grūdų gėrimą.

Taip jau keletą amžių dominikiečiai kavos gėrimą laiko savo kultūros dalimi. Vargu, ar rastum dominikietį, kuris nemėgtų kavos. Jie vadina ją gyvenimo eleksyru. Pirmas dalykas, kurį jums svečiuose pasiūlys paragauti, – tai kava, ir būtinai su cukrumi, nes be cukraus dominikiečiai jos paprasčiausiai nevartoja. 

Atsisakyti kavos laikoma negeranoriškumo požymiu. Netgi vargingiausiuose šeimose saugoma šiek tiek svečiams skirtos kavos. 
 
Dominikietišką kavą, kvapnią ir šiek tiek kartoką, ruošia kavos aparate, panašiai kaip ir espresso.Kaimo vietovėse kavą gamina senoviniu būdu: aliuminio puodeliuose kaitina vandenį, kartais pridedami muskato riešutų ar gvazdikėlių, beria maltą kavą ir greitai praskiedžia pro koladorą – specialų sietelį iš medvilnės. Paduodama mažuose puodeliuose.

Populiariausiu prekės ženklu tebelieka „Santo Domingo“ kava, bet  yra ir daugybė kitų  aukštos kokybės prekės ženklų.


Dėl paskutinės minutės pasiūlymų gausos, ne visada juos galime patalpinti savo internetinėje svetainėje. Tad jei neradote Jus dominančio kelionės pasiūlymo ar norite sužinoti kainą, drąsiai kreipkitės į mūsų kelionių vadybininkus, kurie tikrai mielai Jums padės:
86 8294030 - Informacija lietuvių kalba,
86 1326236 - Informacija rusų kalba,