VIRTUVĖ

BULGARIŠKA VIRTUVĖ

Nuo seno gurmanai gerbė bulgariškos virtuvės privalumus, vienbalsiai sutikdami su tuo, kad visi jos patiekalai skanūs, aštrūs ir įvairialypiai. Iš tikrųjų, kaip gali nepatikti šviežių vaisių ir daržovių gausybė, sultinga ant iešmo kepta arba paruošta su pikantiškais padažais mėsa, gardūs vegetariški valgiai, banica (sloksnuotas sūrio pyragas), tirpstanti burnoje, ir žymus bulgariškas jogurtas? 
 
Bulgariškoje virtuvėje apstu nuostabių ir egzotiškų patiekalų: kapama bankiškai (moliniame inde troškinta mėsa ir daržovės), Dunojaus žuvų sriuba ir midijos sozopoliškai.

Jaukiuose Bulgarijos restoranuose liaudišku stiliumi Jums pasiūlys šopo mišrainę bei šaltą vynuogių brendį, kavarmą „Melniko kelias“, vienuolyno daržovių sriubą, musaką bei šašlykus. Ką tik iškeptos duonos kvapas susimaišo su aitriais prieskonių aromatais. Plonais gabaliukais supjaustyta lukanka (plokščia sausa dešra), pastarma, feta, ir gelsvas sūris gražiai išdėlioti keraminiuose induose, atrodo labai patraukliai. Kava tiekiama su saldžiu džemu, sklindžiais su medumi ir graikų riešutais arba su baklava. Subtilius baltus vynus „Dimiat“ „Misket“ ir „Risling“ papildo skanūs raudoni „Merlot“ ir „Cabernet".


Dėl paskutinės minutės pasiūlymų gausos, ne visada juos galime patalpinti savo internetinėje svetainėje. Tad jei neradote Jus dominančio kelionės pasiūlymo ar norite sužinoti kainą, drąsiai kreipkitės į mūsų kelionių vadybininkus, kurie tikrai mielai Jums padės:
86 8294030 - Informacija lietuvių kalba,
86 1326236 - Informacija rusų kalba,