Virtuvė

Ką valgyti Argentinoje?
Argentinietiškos virtuvės patiekalus galima apibendrintai pavadinti vienu žodžiu – jautiena. Ir ne bet kokia jautiena, bet pat geriausia pasaulyje, aukščiausios klasės sultinga mėsa. Unikalus jautienos paruošimo būdas – asado, panašus į mums gerai žinoma barbekiu, kuomet mėsa kepama ant grilio arba krosnies, apipilama padažu. Tai tarsi šventas nacionalinis ritualas. Tik apsilankę Argentinoje, suprasite, jog čia gaminami skaniausi jautienos patiekalai.

Argentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Asados, jautiena. Kelionės į Argentiną su LEHKOArgentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Asados, jautiena. Kelionės į Argentiną su LEHKO

Jei norite užkąsti, rekomenduojame išbandyti sočius sumuštinius su jautiena, daržovėmis ir pitos duona – lomito ir chivito. Kitas greitas maistas, kurį galite įsigyti tiesiog gatvėse esančiuose mini kioskuose – choripan, tai vietinės gamybos dešrainis. Kavinukėse mėgstami tostado – kepti sumuštiniai su sūriu ir kumpiu.  Ne tik skubėdami, galite išbandyti empanadas – mažyčius pyragėlius su įdarais, dažniausiai, žinoma, jautienos, bet būna ir su sūriu ir daržovėmis, priklausomai nuo virėjo vaizduotės.

Argentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Lomito sumuštinis su jautiena. Kelionės į Argentiną su LEHKOArgentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Empanada pyragėliai. Kelionės į Argentiną su LEHKO

Parrillas, pica ir makaronai labai populiarūs nacionalinėje Argentinos virtuvėje ir yra dažnai gaminami tiek namuose, tiek restoranuose.  Parrillas, tai barbekiu, paruoštas pagal tradicinę asado technologiją. Dažniausiai šis mėsos patiekalas patiekiamas gan didelėmis porcijomis, su mintimi, jog juo pasidalinsite juo su savo draugais. Garnyras ir salotos, įprastai perkami atskirai. Sakysit, pica ir makaronai visai neargentinietiška? Tačiau šie patiekalai, visgi yra argentinietiškos virtuvės dalis. Taip yra dėl XIX a. viduryje vykusios masinės žmonių italų imigracijos. Taigi, viešėdami Argentinoje, galėsite paskanauti šviežių makaronų, pagamintų su sūriu, rikota ar mėsa bei pomidorų ir svogūnų padažu. Picos Argentinoje vertos dėmesio, vienas iš įdomesnių jų ingredientų palmės šerdis. Tai saldi traški daržovė, primenanti šparagus arba salierus.

Argentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Parillas jautiena. Kelionės į Argentiną su LEHKOArgentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Itališki makaronai Argentinoje. Kelionės į Argentiną su LEHKO

Argentinoje gaminami desertai – verti nuodėmės. Argentinos gyventojai labai mėgsta saldumynus ir valgo juos net pusryčiams. Dažniausiai valgomos medialunas – mažos saldžios pusryčių bandelės. Itin mylimas šokoladas, tortai ir sausainiai. Būtinai paragaukite burnoje tirpstančių ledų – helado su įvairiausiais priedais.

Argentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Medialunas pyragėliai Argentinoje. Kelionės į Argentiną su LEHKOArgentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Skaniausi ledai - helado Argentinoje. Kelionės į Argentiną su LEHKO

Argentinoje mėgstami gazuoti gėrimai su skoniais (ypač populiarus pomelo greipfruto skonio). Atsigaivinimui galite įsigyti tiek gazuoto, tiek negazuoto mineralinio vandens. Arbata dažniausiai užplikoma iš „pakelių“, yra gan stipri, patiekiama su citrina arba pienu. Matė – ne tik šalies tradicinis gėrimas, bet ir didžiulė kultūros dalis. Tai arbata geriama pagal tam tikrą etiketą ir yra siejama su ritualais. Argentinietiškas vynas giriamas ir degustuojamas pasaulinėje rinkoje, vertinamas dėl savo kokybės.

Argentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Tradicinis gėrimas Matė Argentinoje. Kelionės į Argentiną su LEHKOArgentina. Argentinos nacionalinė virtuvė. Argentinietiškas vynas. Kelionės į Argentiną su LEHKO

Kur valgyti Argentinoje?
Argentinoje veikia ne tik įprasti restoranai, bet ir specialios užeigos kur tiekiami tik jautienos patiekalai ir tik jūros gėrybių patiekalai, taip pat kavinukės, kuriose galėsite atsigaivinti puodeliu kavos su gardžiais užkandžiais. Rasite ir nedidelių vietinių valgyklų, picerijų, kur klientams siūlomos ne tik skanios picos, bet ir naminis vynas. Nenustebkite išvydę itališko maisto užkandines, čia galėsite paragauti gardžiais rankomis pagamintų šviežių makaronų. 
Argentinoje maistas skanus ir kokybiškas, be ne visada pigus. Pietų kompleksas gali kainuoti nuo 60 iki 120 $.
Restoranuose ir baruose įprasta palikti apie 15 % arbatpinigių.

Dėl paskutinės minutės pasiūlymų gausos, ne visada juos galime patalpinti savo internetinėje svetainėje. Tad jei neradote Jus dominančio kelionės pasiūlymo ar norite sužinoti kainą, drąsiai kreipkitės į mūsų kelionių vadybininkus, kurie tikrai mielai Jums padės:
86 8294030 - Informacija lietuvių kalba,
86 1326236 - Informacija rusų kalba,